Sportquest is als naam gekozen in 1994 doordat elke klant een zoektocht – “quest” – heeft die als uniek gezien kan worden. Naast algemene principes in het menselijk bewegen, is voor iedereen “maatwerk” onderdeel van het proces. Zelfs binnen groepslessen staat de persoonlijke belastbaarheid centraal en wordt gewerkt met sportieve aanpassingen. Flexibiliteit is niet alleen lenigheid in het lijf, maar ook in je hoofd en de interactie met de trainer.
De slagzin is “Strength by Intelligence”, niet zomaar tillen of bewegen met snelheid of weerstand, de klant leren voelen en nadenken over de programma’s staat bij alle trainers en experts centraal.
In het huidige logo is gekozen voor een griekse verspringer met handhalters. De anekdote is dat tijdens de voorbereidingen voor de olympische spelen in Athene (2004) wetenschappers hebben geprobeerd te verklaren waarom een meervoudige sprong met handhalters een beter resultaat gaf, dan een sprong zonder dat bij de laatste sprong de halters weg werden geduwd. Empirisch kon gemeten worden dat geoefende atleten met deze techniek verder konden springen dan zonder de handhalters, op dat moment bestond geen wetenschappelijk simulatiemodel dat dit volledig kon verklaren.
In de visie van Sportquest is “Evidence Based Practice – EBP” wel onderdeel van de werkwijze, maar is niet altijd een volledige verklaring te vinden voor de resultaten. Naar de mening van de oprichter van Sportquest – drs. Tom Bruijnen – is het dan ook zeker zinvol om de wetenschappelijke kennis te bezitten, maar zal dit niet volledig kunnen dekken waarom sommige trainingsmethoden en oefeningen tot de resultaten leiden die zichtbaar zijn.
Daarmee staat niet de deur open naar experimenten met klanten, maar wel het gegeven dat veel meer factoren dan alleen het bewegen op zichzelf in een mens aanwezig zijn die invloed hebben op de gezondheid, fitheid en kracht.
Heb je zin in om te onderzoeken wat je kan en wilt? Kijk verder bij de korte informatie bij onze trainers/experts en neem dan contact op!